ontspannen

BodyScan – Mijn meest Populaire Ontspanoefening (+ Audio)

Hoe vaak ik na de yogales wel niet hoor “Ik had nog best even willen blijven liggen!”. Dat is de schuld van de Bodyscan, de oefening die we na iedere les doen om te ontspannen. Helaas hebben we tijdens de yogales tussen de 5 tot 10 minuten tijd voor deze ontspanoefening.

bodyscan ontspanning

Ontspanoefening: de BodyScan

De yogales bestaat uit een hoop meer dan “even lekker liggen”. Maar ik begrijp best dat vooral dat laatste is waar we af en toe zo aan toe zijn! Ik grap wel eens dat je best mag blijven liggen en dat ik je de volgende ochtend wel weer wakker maak.

Hoe geweldig zou het zijn als je thuis kan ontspannen met de bodyscan? De meerwaarde van deze oefening zit echter niet alleen in  wat je moet doen, maar vooral in wat je níét hoeft te doen: zelf nadenken. Aan het einde van iedere les neem ik het stokje van je over en mag jij lekker liggen luisteren. Ik vertel je hoe en wanneer je moet gaan liggen, welke spiergroepen je moet ontspannen en wanneer het weer tijd is om “wakker” te worden.

Dat maakt de houding vooral heel ontspannend; je hoeft even helemaal niets…

Vandaag heb ik dan ook een nieuwe gratis tool voor je: de BodyScan in audioformat. De ontspanoefening die je echt helpt.

Sluit jezelf op in de slaapkamer, zet je koptelefoon op en ga lekker liggen. Stap voor stap neem ik je mee naar meer ontspanning en het enige wat jij hoeft te doen is luisteren.

Het mooie van de oefening? Hij duurt maar 5 minuten!

Dus zelfs wanneer je heel druk bent, je absoluut geen tijd hebt om yoga te doen en je hoofd overloopt van alle activiteiten op je to-do lijst: dan nog kun je ontspannen.

En het fijne is: na de oefening kun je gewoon lekker blijven liggen…

Extra Info:

  • Wanneer je erg verkouden bent of last hebt van je keel kun je beter blijven zitten;
  • Zorg ervoor dat je het niet te koud of te warm hebt, dat zorgt ervoor dat je spieren zich kunnen ontspannen;
  • Ben je erg gestresst? Blijf dan nog heel even staan en doe eerst deze oefening.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.